Molntjänster ger företag chansen att utvecklas och att förändra det interna sättet att arbeta. Många företag har redan någon typ av molntjänst men har kanske inte övergått till att utnyttja molnet till fullo eller har inte hittat den perfekta lösningen. Det kan kännas krångligt att påbörja arbetet med att lägga över stora delar av verksamheten i ett nytt system, men fördelarna som ditt företag kan vinna är många och det behöver inte vara särskilt svårt. Är du inte fullt övertygad än bör du läsa denna lista:

1. Billigare

Genom att byta till en molntjänst kan företaget spara in på flera områden. Du behöver inte själv ta hand om stora delar av din IT- funktion och betala för servrar, backuplösningar eller applikationer eftersom allt inkluderas i molntjänsten. Det som din IT-personal tidigare sysslade med, så som backuplösningar eller installation av programvara, sköts istället av leverantören för molntjänsten. Din personal kan nu istället syssla med sådant som verkligen driver företaget framåt. Dessutom får du inga oförutsägbara eller dolda kostnader. Du betalar ett fast pris per månaden – det är allt.

2. Mer tillgängligt

Du och dina medarbetare kan få åtkomst till allt var ni än befinner er och från alla typer av enheter. Tänk dig att du på riktigt kan sitta på tåget och arbeta med tillgång till exakt samma saker som på kontoret. Du kommer faktiskt till och med att ha tillgång till människorna då många molntjänster erbjuder någon typ av chattsystem som personalen kan koppla upp sig till.

3. Säkrare

Ett argument som många har för att inte ansluta sig till molnet är just detta med säkerhet, men de etablerade molntjänster som finns idag har en mycket hög säkerhet och att skydda dina uppgifter är en av deras huvudprioriteringar. När du har allt på egen server finns alltid en risk att något kraschar och du förlorar data eller att allt tillfälligt stannar upp. Molnleverantörerna har råd att ha flera säkerhetslösningar som näst intill omöjliggör ett totalstopp.

4. Enklare

Molntjänsterna är moderna verktyg och mycket visuella. Det innebär att alla medarbetare enkelt kommer att lära sig hur det fungerar. Mycket kommer också att vara bekant, till exempel i molntjänsten Office 365 från Microsoft som kommer med de bekanta Office programmen som Word och Excel.

5. Mer flexibelt

Det som är så bra med en molntjänst är att du alltid kan få allt det utrymme du behöver och det på direkten. Behöver du mer utrymme behöver du bara uppgradera ditt konto, vilket inte brukar vara mer än ett par klick iväg.

6. Ökat samarbete

Ökat samarbete kollegor emellan men även externt är en av de största fördelarna. Du kommer snabbt att märka hur det inte bara sparar in tid när folk enkelt kan dela sina dokument men också hur samarbetet leder till fler idéer och för företaget framåt.

7. Allt-i-ett

De större molnleverantörerna erbjuder produkter som inkluderar väldigt många aspekter av vad ett företag behöver som exempelvis lagringsutrymme, webbplats för internt bruk, kommunikationsverktyg så som verktyg för videokonversationer och chatt, e-postklient, kalender och applikationer för ordbehandling och kalkyl.

8.Tillgång till expertsupport

Många små företag har inte råd att anställa en person med full kompetens inom IT utan väljer att anlita detta externt när det behövs, vilket kan resultera i väldigt höga kostnader. När du ansluter dig till molnet är det leverantören som har hand om säkerheten och funktionen, du får även tillgång till support. Använder du dig av en montjänst med ett stort antal användare står du inte heller ensam när en svårighet dyker upp. En del leverantörer har officiella forum för sina användare där man kan få hjälp av andra.

9. Nyaste versionerna

Med en molntjänst får ditt företag alltid tillgång till de nyaste versionerna av de appar och verktyg som ingår. Det innebär också att alla i företaget använder samma versioner. Om vi tar Officepaketet som exempel, kommer all personal ha samma version av programmen och det blir inte problem vid delning av filer eller andra kompatibilitetsproblem.

10. Mer konkurrenskraftigt

Har du ett litet eller medelstort företag kommer ditt företag enklare att kunna göra samma saker som de stora företagen. Molnleverantörerna kan ofta erbjuda system med mycket högre prestanda än vad små företag själva har ekonomi till. Detsamma gäller de applikationer som medföljer, som litet företag kan det bli dyrt att själv alltid ha det senaste. Med en molntjänst får även mindre företag tillgång till samma verktyg som de större företagen har råd att kosta på sig.


Kontakta oss så berättar vi mer om hur det i praktiken skulle fungera för just ditt företag:

08- 587 196 00, sales@kontorskraft.se

Eller be om att få en kostnadsfri offert på molntjänsten Office 365 redan idag!

OFFERT!