Det kanske börjar bli dags att byta ut kontorets skrivare. Antingen är det akut då er nuvarande gått sönder eller så vill ni ha en mer modern utrustning. Hur det än ligger till finns det flera anledningar att inte ta första bästa skrivaren utan istället jämföra olika märken och modeller, för det spelar faktiskt roll vad du väljer. Här är 4 anledningar till att du ska välja din skrivare med omsorg:

VersaLink C405 multifunktionsskrivare

Xerox VersaLink C405 är ett exempel på en ny generation multifunktionsskrivare som förbättrar arbetsflöden och underlättar ett modernt arbetssätt. Mer info.

Ekonomi

Alla företag vill ha så låga utgifter som möjligt, det är en självklarhet. Valet av skrivare kan påverka ekonomin en hel del. Till exempel behöver inte den billigaste skrivaren vara den som är billigast i längden. Själva skrivaren kan ha en låg prislapp men utgifterna för förbrukningen (dvs. toners, etc.) kan vara betydligt högre än vad du räknat med. Möjligheter att konfigurera skrivaren på ett sätt som gör att ni sparar in på antalet utskrifter är en annan sak att kolla efter. Exempelvis kan du sänka kostnaderna genom att ställa in dubbelsidiga och svartvita utskrifter som standard eller genom att installera någon form av Pull Print- lösning. Service är en annan aspekt som spelar roll ekonomiskt. Oftast tjänar du på att ha ett serviceavtal där all teknisk service ingår, går skrivaren sönder kan det bli en dyr historia utan avtal.

Miljö

Valet av skrivare spelar roll för ditt företags miljömål. Dels finns det skillnad i själva hårdvaran i sig, hur den och dess förbrukning återvinns. Och dels finns det en skillnad i hur olika skrivare är anpassade för att underlätta ett miljövänligt sätt att skriva ut. Läs mer om miljövänliga utskrifter.

Produktivitet

När det kommer till produktivitet handlar mycket om arbetsflöden. Med en modern skrivare ska du med endast ett knapptryck på skrivarens skärm kunna skicka dokumentet till rätt mapp. Du kan också välja en skrivare som OCR tolkar alla dina dokument för ett optimalt digitalt arbetsflöde. En annan aspekt av produktiviteten är hur leverantören av skrivaren behandlar servicen, hur snabbt kan ett fel åtgärdas och vilken hjälp kan användarna få med teknisk support.

Säkerhet

Säkerheten kring skrivaren kan handla om allt från ett bra antivirus till hur man skriver ut. Ett exempel på ett problem är när en skrivare står i en offentlig miljö (t ex i en korridor eller reception) och vem som helst kan gå och hämta glömda utskrifter. Med en Pull Print- lösning kommer inga obehöriga åt utskrifterna, oavsett var skrivaren står.

Vill du få ett förslag på en skrivare till ert företag? Vi har allt från mindre kontorsskrivare till större produktionsskrivare. Fyll i vårt formulär så skickar vi ett förslag till dig!