Många företag arbetar idag med någon form av molntjänst. Som Microsoft partner kan vi starkt rekommendera företag att arbeta i Office 365. Det är en säker och användbar tjänst. Det finns ändå vissa saker man bör känna till innan man köper sina licenser.

1. I molnet

Office 354 är en molntjänstOffice 365 är en molntjänst. Hela tanken bakom tjänsten bygger på att du har din data i molnet för att få åtkomst var du än befinner dig och från alla typer av enheter. Tanken är också att medarbetare ska kunna samarbeta smidigare genom ett enkelt system för delning och samarbete. Office 365 är en mycket säker molntjänst på alla sätt, både när det gäller skydd av data och stabilitet.

Vad kostar Office 365


2. Priset

Priset på ditt Office 365 abonnemang beror på hur många användare ni är och vad du behöver. Man behöver 1 licens per användare, varje licens kan installeras på 5 olika enheter. Office 365 delas in i två versioner för företag, en för mindre och medelstora företag och en annan för stora företag. De i sin tur delas in i flera versioner med olika typer av innehåll. Ta gärna hjälp av din IT-leverantör för att välja rätt abonnemang.

Stabil internetuppkoppling för Office 365


3. Stabilt internet

För att tjänsten ska fungera optimalt bör du ha en stabil internetuppkoppling, vissa funktioner kan annars bli lidande. Du kan dock fortfarande använda skrivbordsversionerna av Office-programmen Offline och spara ditt arbete på datorn. Idén bakom Office 365 är ändå att du ska kunna spara dina dokument direkt i molnet för att lättare samarbeta med kollegor och alltid ha tillgång till ditt arbete.

Operativsystem för Office365


4. Operativsystem

Office 365 fungerar inte med alla operativsystem. Du behöver Windows 7, 8 eller 10. På Mac krävs OS X 10.6 eller senare. Har du inte detta får du räkna med extra kostnader för uppgradering. Att uppgradera till ett nyare operativsystem har flera fördelar, inte minst gällande supporten då det är svårare att få support för äldre versioner.

Vad innehåller Office 365


5. Vad ingår

Tänk igenom vad du vill ska ingå när du väljer abonnemang. Behöver du till exempel Office-paketet på datorn eller räcker det med Online- versionen. Ska ni ha Exchange Online med e-post och kalender? Har ni särskilda behov kring säkerheten? Det finns flera alternativ med olika innehåll, det kan vara klokt att kontakta en Office 365 konsult som kan guida dig rätt.

Planering av migration till Office 365


6. Planering

Planering är A och O. Sätt upp en tidsplan för migrering och anpassning till det nya systemet. Antingen kan man välja att göra en stor förändring direkt eller sakta föra över enbart vissa delar av verksamheten. Ta hjälp utifrån av Office 365 experter för att kunna vara på banan så snabbt som möjligt. Du kan få hjälp med allt från behovsanalys, till migrering och utbildning.

Läs mer om Office 365:

Office 365

10 anledningar för ditt företag att flytta till molnet

Skype for Business – En gemensam plattform för kommunikation