Återvinn dina Xerox tonerEn vanlig fråga vi får är vad man gör med sina kasserade toner när det är dags att sätta i nya toner i skrivaren. Toner klassas som miljöfarligt avfall och bör därför inte slängas i papperskorgen utan det bästa är att man lämnar in dem för återvinning. När det gäller alla våra Xerox- skrivare erbjuder vi via Xerox en kostnadsfri tjänst för återlämning av toner och bläckpatroner. Det material som återlämnas kan sedan återvinnas för att exempelvis användas som material till nya toner eller omvandlas till energi. Vi tycker att det är mycket viktigt att miljötänket finns med i hela kedjan, från fabriken till den slutliga kasseringen av en produkt.

Du kan välja mellan två alternativ när du ska återvinna dina toner:

Xerox initiativ Green World Alliance: om du bara ska skicka tillbaka enstaka toner och inte särskilt ofta. Portot är förbetalt och du kan returnera dina tonerkassetter i förpackningarna från de nya. Mer info här.

Xerox Exobox program: om du har hög förbrukning av toner och måste lämna in större mängder eller ofta. Du får en så kallad Eco-box som du fyller, när den är full beställer du upphämtning av boxen. Du beställer upphämtningen Online. Läs mer här.

Tänk på att du bara kan skicka tillbaka toner från märket Xerox. Är du i behov av att skicka tillbaka toner av annat märke kan du kontakta oss så försöker vi hitta ett alternativ som passar.