Att välja datorer och servrar till företaget

Kontorskraft har ett stort utbud av datorer och servrar från ledande varumärken på marknaden, så som Fujitsu, HP och Lenovo. För en privatperson är det sällan en lång eller komplicerad process att välja dator. Man vet ungefär vad man vill ha, söker runt på några sajter och gör en prisjämförelse för att sedan fatta ett beslut.

För ett företag är det ofta mer komplicerat än så. Det finns flera frågor man bör ställa sig i val av dator. Vad ska datorn användas till? Ska den användas på kontoret eller främst ute på fältet, eller kanske både och? Vilka tillbehör ska jag ha? Ska alla på kontoret ha samma modell? Vilka program bör jag välja till?

Maximal flexibilitet med STYLISTIC Q704

Kontorskraft kan vägleda dig i val av datorer och servrar med utgångspunkt i de behov ditt företag har eller det arbetssätt du har. Vi ser även till hur företaget önskar utvecklas. Exempelvis förväntas företag idag vara mobila och anställda vill kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt även utanför kontoret. För att uppnå mobilitet i företaget är rätt utrustning viktigt. Allt fler väljer att köpa totalt anpassningsbara datorer, så kallade All-in-one. En All–in–one dator brukar ha ett löstagbart tangentbord vilket gör att den kan användas både som tablet och bärbar dator. Du kan också koppla in ett dockningstangentbord och använda datorn på kontoret, eventuellt med en större skärm. En sådan dator gör det enklare att kunna arbeta varsomhelst och underlättar flexibiliteten.

När det gäller servrar är inte valet enklare. Val av server beror på flera olika faktorer så som hur många anställda företaget har och vilken lagringskapacitet ni behöver. Du kanske också tänker dig att köra e-posten på servern eller program så som en CRM- bas. Eventuellt funderar du på att helt övergå till en molnbaserad server. Vi kan tillsammans med dig se över olika alternativ och komma fram till vad som bäst passar dig.

Kontorskraft kan utöver att guida dig bland alla modeller och märken även hjälpa dig efter själva köpet med sådant som installation och överföring av information från din gamla dator.

Du kan också hyra dina datorer. Genom att välja att leasa datorn istället för att köpa den får du tillgång till förstklassig teknologi till priset av en fast månadskostnad. Du betalar per användare vilket gör att det är enkelt att budgetera. Kontakta oss så kommer vi med förslag på den modell vi tror passar dig.

sales@kontorskraft.se

Du kanske också är intresserad av: 

10 anledningar för ditt företag att flytta till molnet