Snart är det dags för Drupa 2016, eventet kommer att hållas i Dusseldorf och pågår från den 31 maj till den 10 juni. Med ett beräknat deltagande på 300 000 människor från över 130 länder är det inte förvånande att Xerox passar på att lansera två nya maskiner. Det rör sig om Xerox Brenva™ HD och Xerox Trivor™ 2400. Xerox Brenva är en arkpress som matar ut 197 A4 färgsidor i minuten och Trivor är en rullbläckpress som  kan köra 168 meter 50 cm brett material i minuten, den ersätter maskinen Impika och är hela 30% snabbare än sin föregångare.

Xerox Brenva är däremot en helt ny skapelse, den är speciellt framtagen för transaktionstryck, direktreklam, manualer och böcker och kommer att finnas tillgänglig från och med maj 2016. Det fullständiga namnet på maskinen är  Xerox® Brenva™ HD Production Inkjet Press.

Xerox Brenva egentskaper:

  • Inbyggt verktyg som uppskattar hur mycket bläck ditt utskriftsjobb kommer att kräva.
  • Objektorienterad färghantering – känner igen text, grafik och bilder och anpassar kvaliteten efter var och en.
  • Har en inbyggd ”spektrofotometer” som förenklar automatiseringen kring justeringar och profilering.
  • Möjlighet att ställa in ”K-only” gör att maskinen kan användas kostnadseffektivt

Har du inte möjlighet att medverka på Drupa kan du redan nu få en kort visning av Xerox Brenva i denna video:

Nyfiken på Drupa 2016? Drupa är en grafisk mässa som vänder sig till företag inom tryckeri- och mediebranschen. Alla stora leverantörer som har något att erbjuda den grafiska branschen kommer att finnas på plats. Vill man veta det senaste inom branschen och möta andra som sysslar med samma sak är detta eventet man ska vara på.

drupa 2016

Xerox område så som det kommer att se ut på Drupa 2016