Vill du minska utskriftskostnaderna? Nu kan du göra stora besparingar med de nya prismodellerna för den kraftfulla Xerox® ColorQube® 9303-serien. Genom vår hybridfärgmodell kan du klassificera dokumenten utifrån den mängd färg du använder. Fördelen är att du aldrig behöver betala fullt färgpris för dokument med låg färgtäckningsgrad. När du använder mindre färg betalar du således mindre. Med de flesta standardpris-modeller betalar du samma pris för en färgutskrift med en låg färgtäckningsgrad som med en hög. De allra flesta utskrifter som görs på kontor har inte en full färgteckning.

Så fungerar det

När du skrivare ut med en ColorQube räknar maskinen automatiskt ut hur många färgpixlar som finns i dokumentet, du behöver alltså inte själv tänka på vilken typ av utskrift det är. Är det väldigt få färgpixlar ser maskinen dokumentet som svartvitt (till exempel en utskrift av ett textdokument med företagets logga på).

Maskinen räknar ut vilket färgpris som ska gälla enligt systemet i bilden nedan.

Pris på färgutskrifter

De 3 färgnivåerna

Färgnivå 1: Svart + funktionell färg, upp till 286,000 färgpixlar. Cirka 1,2% färgtäckning på en A4- sida.

Färgnivå 2: Vardagsfärg, mellan 286,001 – 1,400,00 färgpixlar. Cirka 1,3 – 5,9% färgtäckning på en A4-sida.

Färgnivå 3: Effektfull färg, utskrifter med mer än 1,400,00 färgpixlar. Cirka 6% färgtäckning på en A4- sida.

 

färgutskrifter i procent

Enligt Xerox är det så här utskrifterna ser ut på de flesta kontor, det vill säga 70% av utskrifterna klassas inte som rena färgutskrifter.

Med Xerox® ColorQube® 9303-serien gör du inte enbart besparingar utan du får även en exceptionell färgkvalitet. Maskinerna har så kallad solid ink teknik som ger mättade, distinkta färger. Tekniken har dessutom fördelen att avfallsmängden minskar med upp till 90 procent jämfört med motsvarande färglaserskrivare.

Vill du veta mer? Skicka oss ett email eller ring oss på 08- 587 196 00 så återkommer vi till dig.

Läs mer: Miljövänliga utskrifter med Xerox ColorQube