Appar är något som alla använder dagligen, i alla fall på sina mobiltelefoner. Däremot har inte alla vant sig vid användandet av appar på skrivare. Möjligheterna som finns genom användandet av skrivarappar är många. Tanken är att det som kan upplevas som tidskrävande eller krångligt ska gå att göra genom ett par knapptryck på skrivarens skärm. Ett tydligt exempel på när man inte utnyttjar möjligheterna med dagens skrivare är när man skannar in ett dokument, mailar det till sin email-adress för att sedan klicka sig in i datorns mapplabyrint för att spara filen på rätt ställe. Tänk dig i stället att du med ett val på skrivarens skärm kan skanna direkt in i vald mapp, eller varför inte direkt in i Office 365 eller den molntjänst du använder till lagring. Allt handlar om att skapa arbetsflöden som fungerar och som underlättar de anställdas vardag.

Xerox multifunktionsskrivare med ConnectKey-appar gör det möjligt för ditt företag att skapa ett skräddarsytt arbetsflöde där personalen kan arbeta mer produktivt i de vardagliga arbetsuppgifterna.

Skanna in i OneDriveSkriv ut från OneDrive eller skanna in i OneDrive. Användarna får direkt tillgång till sina filer.
App för att skanna till emailSkriv ut och skanna från och till din molnbaserade email, lägg in de destinationer du behöver.
Skrivarapp för Office 365Skriv ut och skanna från och till Office 365. T.ex. kan du skanna direkt in i en webbplats för gruppsamarbete.
Skrivarapp för DropboxSkriv ut och skanna med Dropbox och ge användarna direkt tillgång till aktuellt material.

Andra funktioner som kommer med ConnectKey är möjligheten att själv skapa egna appar där du kan mata ut information som du vill ska synas på skrivarens skärm. Det kan vara allt från interna meddelanden eller en reklamkampanj om det är en offentlig skrivare. Inkludera text, grafik, logotyper och QR-koder. Dessutom kan man anpassa skrivaren med personliga vyer. Ett exempel är att du vill visa ekonomiavdelningen vissa appar och säljavdelningen andra. Detta funkar i kombination med att du identifierar dig när du skriver ut. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för alla att snabbt välja bland de alternativen som är relevanta för just dem. Hur önskar du att ni kunde effektivisera er utskriftsmiljö? Det mesta går att anpassa och personifiera med rätt skrivare och rätt utskriftstjänster.