Att få ner företagets kostnader är en av prioriteringarna för företagsledare världen över, detta visar de undersökningar som Gartner har gjort på ämnet de senaste åren. Helt logiskt, men det är inte helt tydligt var alla kostnader kommer ifrån då det är svårt att se de dolda kostnaderna. När det gäller utskriftskostnader läggs ofta fokus på de mer uppenbara så som hårdvara, underhåll eller förbrukning av toner och papper.

dolda kostnader inom print

Nedan listas 5 områden där det döljer sig kostnader som inte är helt uppenbara:

TID

Problem: Utskriftsrelaterade problem tar inte sällan alltför stort utrymme vilket innebär att personalen hindras från att utföra sina egentliga uppgifter på ett effektivt sätt. Tid läggs exempelvis på att fundera ut varför skrivaren inte fungerar som den ska eller på att beställa förbrukning.

Lösning: Utse en person som ansvarig för skrivaren. På så sätt behöver inte alla lägga sin tid på att se till att allt fungerar. Risken att problem uppstår är också mindre när en person sköter det hela. Automatisera hanteringen av skrivaren. Genom vår tjänst Managed Print Services kan du låta oss ta hand om underhåll och service av skrivaren. Du får även förbrukningsmaterial skickat till dig automatiskt.

LEVERANTÖR

Problem: Företaget har flera olika skrivare av olika märken som inte alla uppfyller de behov företaget har. Det saknas struktur.

Lösning: Välj ut en leverantör som kan hjälpa er att hantera alla era skrivare och plocka fram de bästa lösningarna för er.

MILJÖ

Problem: Ni skriver ut mer än vad ni egentligen behöver eller har ingen kontroll över utskrifterna. De skrivare ni har är heller inte optimala ur ett miljöperspektiv.

Lösning: Genom Managed Print Services kan ni minska på onödiga utskrifter. Genom val av skrivare påverkar ni både miljön och ekonomin. Välj en miljövänlig skrivare som förbrukar mindre och går att återvinna.

IT

Problem: IT- ansvarige blir den som får lösa skrivarrelaterade problem istället för att fokusera på verksamhetsbefrämjande uppgifter.

Lösning: Genom outsourcing av skrivartjänster kan personalen på ditt företag fokusera på annat. Optimera er skrivarmiljö så att färre problem uppstår.

FÖRVARING OCH UTRYMME

Problem: Ni har ingen koll på hur mycket toner som går åt vilket gör att ni har en stor mängd på lager som tar upp utrymme och beställningarna motsvarar inte det ni verkligen behöver.

Lösning: Genom automatisk tonerbeställning får ni precis så mycket som behövs. Leveransen baseras på hur mycket ni skriver ut. Ni kan också välja att koppla upp er skrivare så att vi ser hur mycket toner som är kvar och skickar automatiskt.