Microsoft Att-göra-appInom kort släpper Microsoft sin nya app To-Do. Appen har utvecklats av samma team som står bakom appen Wunder-list, som förvärvades av Microsoft för två år sedan. Nu bytts den alltså ut mot To-Do. Appen kommer att integreras med Outlook och Office 365 och finns för Windows, webben, Android och Iphone.

Idag flyter arbete och det privata samman mycket mer än tidigare, det är något som denna app fångat upp genom att erbjuda en plats för alla dina to do’s, vare sig de är privata eller tillhör arbetet. Tanken är att du i en och samma app ska kunna samla alla dina uppgifter.

Appen är väldigt intuitiv och tilltalande i sitt gränssnitt. Du skapar själv de kategorier du tycker är nödvändiga, så som arbete, privat, att-göra, och så vidare. En spännande funktion är att appen ger dig idéer på vad du inte ska missa. Genom att trycka på ljussymbolen i övre högra hörnet (se bild) får du förslag på saker, t ex uppgifter som du lämnat kvar från gårdagen eller kommande uppgifter. Vill du flytta något till dagens datum klickar du att du vill lägga till uppgiften till ”Min dag”.

Just nu finns appen i en så kallad förhandsvisningsversion då alla funktioner inte är helt färdiga ännu. Bland annat väntas ytterligare integration med Office 365 och som alltid med Microsofts nya produkter kan man förvänta sig ytterligare integreringar med övriga Microsoft Appar samt nya funktioner efterhand.

Se video på hur To-Do fungerar: