Microsoft Teams är en chattbaserad arbetsyta i Office 365. Genom att skapa ”teams” eller arbetsytor kring olika ämnen får användarna en gemensam yta för dialog kring just det temat. Det centrala är chattfunktionen, men du kan också bifoga filer och integrera appar som är relevanta för temat. Dessutom kan du direkt i Teams bjuda in till möten som synkas med din kalender. Du har full åtkomst till allt på arbetsytan direkt via appen. Låt oss till exempel säga att du laddar upp en fil till arbetsytan, det ger då alla möjlighet att redigera den utan att lämna Teams.

Varje arbetsyta skapas av medlemmarna, det vill säga varje arbetsyta är unik. Ni lägger själva till de kopplingar ni vill ha så som OneNote, SharePoint, PowerBi, etc. Du kan även integrera en rad befintliga tredjeparts-appar eller skapa en egen koppling. Teams fungerar på alla enheter.

Microsoft Teams, chattbaserad arbetsyta.

Teams har ett mycket användarvänligt gränssnitt, det känns bekvämt att arbeta i och är lätt att lära sig. Du kan enkelt förflytta dig från en arbetsyta till en annan, se de senaste aktiviteterna på ett ställe, och se dina möten.

Strukturen bygger på att du skapar en huvudkategori det vill säga ett ”team” under det kan du skapa olika ”kanaler” som är kopplade till ditt ”team”. Som exempel kan du ha ett team som du kallar ”marknadsföring”, under det kan du skapa fler arbetsytor/kanaler så som ”produktlansering”, ”social media”, och så vidare. Tanken är också att man ska jobba med olika flikar inom kanalerna. Som standard finns en flik för dokument därtill kan man använda flikar för varje koppling man behöver i kanalen. Som exempel kan man ha en flik för Planner (Office 365 verktyg för projektplanering) om man vill koppla en specifik projektplanering till kanalen.

Teams lanserades under våren 2017 vilket innebär att det är en ny tjänst. Som med alla Microsofts verktyg kan man förvänta sig att det kommer löpande uppdateringar som förbättrar verktyget.

Har du redan Office 365 kan du komma igång med Teams redan idag. Om inte får du Teams när du abonnerar en Office 365 licens. Läs mer om Office 365 eller fyll direkt i vårt Offert formulär.