Hur miljövänlig är din utskriftsmiljö? Skulle du kunna skriva ut på ett annat sätt som bättre gynnar miljön? Har man inget att jämföra med kan det vara svårt att svara på de frågorna. Vi vill visa på att du kan påverka hur miljövänligt ditt företag är när det kommer till skrivare genom att göra rätt val, och att det faktiskt spelar roll vilken skrivare du väljer.

Som Xerox återförsäljare vill vi lyfta fram Xerox ColorQube som ett av de miljövänligaste alternativ som finns på dagens marknad. Xerox ColorQube har solid-ink-teknik, eller så kallad vax-teknik, det är en nyskapande färgutskriftsteknik som bara erbjuds av Xerox. Solid-ink innebär att avfallsmängden minskar med upp till 90 procent jämfört med motsvarande färglaserskrivare.

Vad är Solid- ink?

Solid-ink är en teknik med vaxstavar som kommer utan yttre hölje eller kassett. Vaxstavarna lämnar nästintill obefintligt avfallsmaterial eftersom vaxstaven i sin helhet förbrukas i maskinen. Själva materialet består av en giftfri, hartsbaserad polymer som påminner om krita. Solid Ink-stavar är helt ofarliga att hantera och fläckar inte ned kläder eller annat material i kontakt med dem. De minimala rester som blir kvar är helt giftfria och kan återvinnas lokalt som vanligt avfall.

skrivarvax

Flexibla utskrifter av hög kvalitet

Utskriftskvaliteten hos Solid Ink är lika bra som för laserskrivare. Färgkvaliteten är inte lika beroende av papprets yta eller struktur eftersom bilden som ska skrivas ut överförs mekaniskt till pappret vilket ger skarpa kanter. Eftersom färgen blir bra oavsett papper kan du använda billigare och miljövänligare papper utan att utskriftskvaliteten blir lidande.

Skriv ut miljövänligt

Fler fördelar med ColorQube ut ett miljöperspektiv

  • Använd upp till 50 procent mindre papper tack vare automatisk dubbelsidig utskrift och kopiering
  • Spara in på förbrukning så som papper och färg med hjälp av en programvara som automatiskt färgmarkerar och tar bort oönskade sidor före utskrift. Har du en maskin med solid ink-teknik kan du enkelt ladda ner GreenPrint-programvaran.
  • Genom att använda en multifunktionsskrivare med e-post- och skanningfunktioner behöver du inte skicka pappersdokumenten fysiskt, vilket minskar pappersförbrukningen. Du sparar också plats på kontoret när du har allt i en maskin.
  • ENERGY STAR-certificering. ColorQube 9300-serien uppfyller de stränga kraven på minskad energiförbrukning. 

Fördelar med Colorqube

Läs också: Hur du kan spara pengar med färg-prismodellen för Xerox ColorQube