08 – 587 196 00

Fördelar med att outsourca din IT

Fördelar med IT-support på distans
Många företag väljer att erbjuda sina kunder IT-support på distans i första hand istället för att ha ”på plats service” som det primära valet. Säkert finns det kunder som anser att det innebär sämre och mindre personlig service, vi tror istället att om det görs på rätt sätt, med kunden i fokus, kan IT-support på distans ha flera fördelar. Nedan finner du några av de fördelar vi kan se: 

Ekonomiskt
En tekniker på plats tar ofta ut en relativt hög timpenning, i alla fall sett från kundens perspektiv. Till saken hör att teknikern måste räkna in all den tid han eller hon lägger på ärendet, inklusive bilfärden. Genom att i första hand bedriva supporten på distans kan servicen bli billigare för kunden. 

Effektivt
Om möjligheten att lösa ett ärende exempelvis kan ske genom att gå in i kundens dator via fjärrstyrning är det att föredra. Dels får kunden den hjälp han eller hon behöver omedelbart och dels kan teknikern snabbt gå vidare till nästa ärende. Fler ärenden kan alltså klaras av på kortare tid. 

Miljövänligt
Ja, det är dessutom bra för miljön! Genom distans- support bidrar du till färre utsläpp. Att sitta och köra bil fram och tillbaka till kunder är onödigt om du kan lösa problemet via datorn eller telefonen. 

Flexibelt
Teknikern kan arbeta såväl hemifrån som från kontoret, det spelar egentligen ingen roll var han eller hon befinner sig. 

Proaktivt
Genom att erbjuda distans-support är det också lättare att erbjuda proaktiv service. Det vill säga att man förebygger problem innan de dyker upp. Många av våra kunder har valt en tjänst som innebär att vi övervakar deras system, ofta har vi eliminerat ett potentiellt hot in
nan kunden ens är medveten om att det existerat. 

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka här!

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits. Läs mer

Ok