08 – 587 196 00

Så undviker ni cyberattacker i sommar

IT-säkerhet företag

Allt fler svenska företag drabbas av cyberattacker och sommaren klassas som en tid då risken för attacker ökar då IT-säkerheten brister. Se till att ni informerar anställda och gör de proaktiva åtgärder som går för att minimera riskerna och undvika cyberattacker. Nedan följer råd och tips på hur du kan tänka för att säkerställa företagets IT-säkerhet under sommarledigheten. 

It säkerhet företag 

Skydda företaget från cyberattacker genom att;

  • Ha en IT-ansvarig som alltid finns tillgänglig för frågor och har översikt över er IT-miljö.
  • Gör inte större uppdateringar av system under sommaren.
  • Informera och utbilda om säkerhetsrutiner till personal och sommarvikarier.
  • Säkerhetskopiera och spara din data korrekt så att de inte går förlorade om din dator mot förmodan skulle bli hackad.
  • Stäng av datorn innan du går på semester. Är den ansluten till ett nätverk, påslagen och obevakad är risken större att den utsätts för hot. 

Okunskap är källan till många problem

Den vanligaste orsaken till cyberattacker är okunskap hos medarbetare. Se till att sätta upp tydliga rutiner, informera och utbilda er personal om IT-säkerhet så minskar ni riskerna att utsättas och undviker cyberattacker mot företaget.

Andra åtgärder som företag bör se över gällande IT-säkerhet

- Ha en tydlig rutin på uppdatering av anställdas lösenord – och förmedla vikten av ett säkert lösenord. Vinter2020 är inte ett säkert lösenord.

- Uppdatera er utrustning kontinuerligt - routrar, virusskydd, brandväggar, applikationer, program etc. Se till att ni bibehåller högsta säkerhet. 

Hur kan man vara proaktiv gällande sin IT-säkerhet på lång sikt?

Med takten företag digitaliseras och att vi arbetar mer och mer på distans krävs en tydlig policy gällande IT-säkerheten. Denna policy ska i sin tur förmedlas med tydlighet till medarbetare så att alla vet vad som gäller.

Skapa riktlinjer och utbilda personal i hur de ska agera, vilka varningstecken att vara uppmärksam mot och vikten av att skydda företags- och användarinformation. Med större kunskap och medvetenhet hos medarbetare skapar ni tätare skyddsnät mot intrång och möjliga identitetsstölder. 

Se även till att företaget har någon som ansvarar för dessa frågor, oavsett om det är internt eller externt. Vi kan inte understyka nog vikten av högklassig IT-säkerhet på företag idag. Digitaliseringen ger oss möjligheter att göra mer, men gör oss också mer sårbara. Att drabbas av cyberattacker kan bli dyrt och drabba företag hårt. Precis som ni låser och larmar på kontoret, har översikt över vem som går in och ut så måste ni även ha digitala lås och larm – och se till att era medarbetare arbetar fritt men med varsamhet och medvetenhet.

Hur kan vi hjälpa er?

Ni kanske har en -IT ansvarig eller avdelning idag men behöver uppbackning i form av supportering till medarbetare eller dokumentering av miljön? Eller endast har behov av IT-stöd på distans som inte kräver en heltidstjänst på företaget?

Kontorskraft kan hjälpa er med hela eller delar av er IT-miljö.Vi har paketerade tjänster anpassade för att kunna skräddarsys efter era behov. Vi arbetar som en förlängning av er verksamhet och stöttar och hjälper till där ni känner att ni har behov av det.

Kontakta oss Se Nyheter

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits. Läs mer

Ok