08 – 587 196 00

Microsofts produkter byter namn

microsoft-byter-namn

I April byter Microsoft namn på flertalet av deras produkter. Det är framförallt licensformer för små och medelstora företag men också det som i folkmun kallas "Office-paketet" som byter namn. 

Microsofts har under de senaste åren breddat sitt erbjudande av tjänster och produkter i molnetFlera av dessa molnbaserade tjänster inkluderas i bland annat Office 365 licenserna. Det traditionella ”Office-paketet” kompletteras med produktivitetstjänster som TeamsSharepoint och Onedrive vilket ger licenserna en helt annan innebörd och möjligheter för användaren. Microsoft kommer därför att byta namn på flera prenumerationer av Office 365 och Microsofts 365.

Ambitionen för Microsoft är att förändra den traditionella bilden av ”Office”. Microsoft vill spegla det utbud som finns inom licenserna och följa deras vision om framtiden som världens produktivitetsmoln.
”Det är Office, och mycket mer”.  

Vilka av Microsofts licenser byter namn?
  • Office 365 Business Essentials kommer att heta Microsoft 365 Business Basic
  • Office 365 Business Premium kommer att heta Microsoft 365 Business Standard.
  • Microsoft 365 Business kommer att heta Microsoft 365 Business Premium.
  • "Office-paketet" kommer att börja kallas för 365 Apps.

Vad innebär detta för dig som användare?

21 april kommer namnändringen att genomföras. Men för dig som användare innebär det inga märkbara förändringar förutom namnbytet, och det sker automatiskt i din licens. Ingenting i tjänsterna du nyttjar förändras. Office som vi känner till det finns kvar och du kan arbeta på som vanligt.

Men! Det som vi känner till som Office-paketet kommer också att byta namn och kallas för "365 Apps".
För dig som användare kan det vara bra att lägga på minnet för att du inte ska missa information gällande din licensform och dina applikationer framöver.

Microsoft uttrycker själva att de hoppas att du som kund kan börja att se Office som så mycket mer än endast "Office-paketet". Med nya applikationer och tjänster som lagts till i prenumerationerna vill Microsoft ändra kundens sätt att se på sina verktyg. Utbudet har utvecklats till så mycket mer än vad vi som användare traditionellt sett tänker på som "Officepaketet".

Vad innebär det för dig som administratör?

21 april kommer namnändringen att genomföras och det görs automatiskt av Microsoft. Börja med att informera medarbetare, kunder och andra som nyttjar dessa tjänster om förändringen eftersom ändringarna kommer att synas i portaler, i produkterna själva men också i marknadsföring- och kommunikationsmaterial. För att undvika förvirring hos kunder är det därför smart att börja kommunicera detta redan nu.

Vissa tekniska förändringar sker också med detta namnbytet. Om ni nyttjar Configuration Manager exempelvis. Då behöver du uppdatera dina deployment rules då "titel" attributet kommer att ändras från Office 365 Client Update till Microsoft Apps Update. 

Du behöver även vara uppmärksam om ni har egna lösningar i script eller liknande som kan komma att förändra registervärden för Office. Microsoft själva rekommenderar att du själv testar dessa när den nya versionen har kommit. Mer information om administratörsförändringar från Microsoft hittar du här. 

Vem hanterar licenserna hos er?

Det krävs tid och är kostsamt för företag att själva hålla sig informerade om uppdateringar och förändringar för Microsofts licenser. Microsofts kommunicerar dagligen ut information. Det kan vara utmattande och tröttsamt att behöva hålla koll på detta. Vi erbjuder därför hantering av Microsoft licenser. Vi ser till att ni endast betalar för det ni nyttjar och ger er information gällande nyheter och uppdateringar i en måttlig dos. Ni får även tillgång till supportering för de tjänster ni nyttjar.

Källa; Microsoft 

Kontakta oss Gå till nyheter

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits. Läs mer

Ok