08 – 587 196 00

Smarta hacks för Teams

teams-funktioner

Tagga personer så de lägger märke till ditt meddelande

Precis som på andra sociala plattformar kan du med ett @omnämnande i en chatt skapa en avisering hos personen du taggar så att den personen blir notifierar och med stor sannolikhet ser ditt meddelande snabbare. Kan även användas för att tydliggöra fördelningen av arbetsuppgifter i ett projekt eller skapa en "vibb" om du väntar ett svar som tar för lång tid.

[caption id="attachment_1201" align="aligncenter" width="1428"]teams-funktiner teams-funktioner[/caption]

Fäst Team-kanaler så att de dyker upp över i listan

teams-smartahacks

 

Ju fler avdelningar, områden och projekt ni väljer att dela upp i Team samt kanaler, desto mer att hålla reda på. För att underlätta för dig kan du fästa de kanaler du prioriterar högst vilket gör att de hamnar överst i listan. På så sätt kan du se till att du aldrig missar meddelanden i just de kanalerna.

Aktivitetsaviseringar

Högst upp i flik-fältet har du en ringklocka, denna symboliserar aktivitet. Beroende på hur du själv har valt att ställa in dina aviseringar kan du här följa de aktiviteter som görs i dina olika kanaler. Exempelvis om du blir omnämnd @ eller andra har kommenterat på en tråd du startat, eller skrivit ett eget inlägg. Som sagt - du ställer in dina avisering själv. 

Källa: Microsoft

Vill du veta mer om Microsoft Teams, hur du kommer igång och skapar de bästa förutsättningarna i Teams, kika på våra övriga artiklar;

Kontakta oss Gå till nyheter

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits. Läs mer

Ok