Under förra veckan lanserade Microsoft en testversion av nya Office 2016 för Mac. Trots namnet kommer den slutliga versionen att släppas under andra halvan av 2015. För de som inte vill vänta finns det alltså redan nu en testversion att ladda ner. Microsoft uppmuntrar till att man testar funktionerna och ger feedback då uppdateringar kommer ske kontinuerligt fram till lanseringen.

För alla de som använder Office 365 kommer den nya versionen av Office for Mac ingå när den släpps längre fram. Vare sig du redan använder dig av Office 365 eller skaffar det nu kommer alltså Office 2016 för Mac att medfölja kostnadsfritt. Fördelen att använda Office programmen genom Office 365 är att du alltid har uppdaterade versioner, du kan använda programmen på alla typer av enheter och får lagringsutrymme i OneDrive, plus att du får mycket mycket mer.

Office 2016 för Mac

Office 2016 för Mac innehåller uppdaterade versioner av Office- programmen Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. Detta är en mycket välkommen nyhet för alla Mac-användare. Även om Apple har motsvarigheter till Office-programmen i iWork är de allra flesta vana vid Office gränssnitten, speciellt Excel är svårt att välja bort. Enligt Microsoft är användarupplevelsen den stora skillnaden mot tidigare. Till exempel har man gjort anpassningar för Mac-funktioner så som helskärmsläge och retina-bildskärmar. Office 2016 för Mac är givetvis molnanpassat, alla dokument sparas och synkas i OneDrive så att du får tillgång till dem var du än befinner dig.

Du kan hämta testversionen på Microsofts hemsida. Skaffa också Office 365 redan nu så vet du att du alltid har senaste versionerna av Office -programmen. Genom Kontorskraft kan du testa Office 365 kostnadsfritt i 30 dagar.