Office 365 är ständigt under utveckling och förändring. Eftersom Office 365 är en molntjänst du prenumererar på, och inte en tjänst där du köper en viss version, har du alltid tillgång till alla uppdateringar som sker. Många av uppdateringarna som sker går användaren helt förbi då det kan handla om små justeringar i användargränssnittet eller liknande, medan andra uppdateringar kan innebära helt nya funktioner.

Genom Office 365 Roadmap kan du enkelt se vilka nyheter som släppts och vad som kommer att rullas ut längre fram. Alla som vill kan ta del av listan på uppdateringar, det krävs alltså inget lösenord. Här hittar du hela listan på tidigare uppdateringar, planerade och under utrullning: Office Roadmap.

Office 365 roadmap

Några nyheter just nu:

SharePoint mobile app: Nu finns SharePoint tillgängligt på iOS. Detta är en mycket användbar nyhet eftersom det innebär att SharePoint görs tillgängligt på ett helt annat sätt. Tidigare har det funnits mobilappar för övriga Office 365 applikationer men SharePoint har saknats. Du som använder SharePoint som Intranät har nu tillgång till all information var du än befinner dig. Exempel på funktioner i SharePoint som förenklas genom att du har tillgång till en mobilversion är om ni använder det för att sjukanmälningar, ledighetsansökan eller publicerar nyhetsfeeds. Ladda enkelt ner appen i App Store. Mobilappen för Android förväntas släppas längre fram.

Sway templates: Presentationsverktyget Sway erbjuder nu mallar som gör den ännu enklare att göra proffsiga presentationer. Det vill säga du behöver inte börja från scratch om du inte vill. För dig som inte känner till Sway är det ett verktyg som låter dig göra visuella och rörliga presentationer, nyhetsbrev, rapporter, bildgallerier, etc. Läs mer om Sway.

People meta data i Office Video: För de som publicerar videor i Office 365 finns nu en funktion som gör att du ser vem som ursprungligen laddat upp videon, du kan också tagga olika personer som har med videon att göra. Förutom att du får mer information om själva videon ger det också mer information till Office Graph, som i sin tur används för att tala om för dig hur och med vad människor i ditt nätverk arbetar. Exempel på hur du kan använda Office Video är genom att publicera utbildningsmaterial internt eller visa ett föredrag från en medarbetare som är relevant för andra.

Det här var enbart tre exempel bland hundratals. Ha som vana att då och då gå in på Office Roadmap för att ta del av alla nyheter och verkligen utnyttja potentialen i Office 365 i sin helhet. Har du inte skaffat Office 365 än? Kontakta oss så berättar vi mer eller få en kostnadsfri offert direkt.