08 – 587 196 00

Microsoft Teams

Microsoft Teams är ett verktyg skapat för att samla kommunikation, samarbete och planering i en och samma plattform.

Microsoft Teams är en samarbetsplattform för dig och dina kollegor. Förutom distanskommunikation som videokonferens, samtal och chatt så kan du skapa kanaler för avdelningar och projekt, dela filer, skapa externa integrationer till verktyg som Planner, PowerBI, Trello, Sharepoint och mycket mer.

 • Chatt för arbetsgrupper. 
  Prata med kollegor i enskild och gemensam chatt, tagga varandra vid tilldelning av uppgifter eller vid brådskande ärenden. Ger er mindre mailkorrespondens, bredare översikt samt snabbare och mer effektiv kommunikation sinsemellan kollegor.
 • Ett nav för samarbete.
  Med hjälp av Team och Kanaler skapar ni tillsammans möjligheter för smidigare tvärenliga samarbeten inom och mellan avdelningar. Med hjälp av integrationer får ni en plattform för filer, anteckningar, planering och kommunikation för respektive projekt/avdelning/team som ni skapar.
 • Anpassningsbart för grupp och individ.
  Skräddarsy arbetsytor efter projekt och användare. Microsoft har flera välkända verktyg som går att integrera till Teams som plattform. Vad sägs som Trello, Flow, Zendesk, Salesforce och Github?
 • Säkerhet och sekretess. 
  Var trygg i att ni tar del av den säkerhet och sekretess som fås med alla Microsoft 365s tjänster.
Microsoft Teams
Källa:Microsoft

Undvik anteckningar på flera ställen, olika verktyg för olika delar i projektet och oändliga mailtrådar. Med Microsoft Teams kan du koordinera och strukturera allt detta i en och samma Team-vy.

Frågor och svar om Microsoft Teams

 • Varför ska vi byta till Microsoft Teams?

  1. Det är lätt att komma igång.
   Teams är en förbättrad version av Skype som många använt i många år och det är därför lätt att sätta sig in och komma igång i verktyget. Även för dig som är ovan är instruktionerna tydliga och lätta att förstå även för en nybörjare.
  2. Minskar antal mail i inkorgen. 
   Glöm milslånga mailtrådar, långa svarstider eller bortglömda meddelanden. Med Teams hittar ni all kommunikation i en överskådlig vy med tydlig struktur. Mindre aktivitet i mail-inkorgen och du får en tydligare översikt och kontroll.
  3. Lätt att samarbeta.
   Med Teams får ni en enkel struktur där ni lätt kan dela upp olika avdelningar i olika kanaler, skapa personliga och gemensamma chattar och få en enkel sökbarhet av tidigare konversationer och beslut.
  4. Ta med dig Teams överallt.
   Oavsett om du arbetar stationärt, webb-baserat eller i mobilen så har du tillgång till Teams via en app och kan ständigt hålla dig uppdaterad i olika projekt.
 • Microsoft Teams vs Skype

  Skype kan man säga är företrädaren till Teams. Skype gav dig möjligheter som videomöten och chattfunktioner och dessa finns såklart i Teams också. Men Teams ger dig utöver detta möjligheter att integrera deras andra tjänster i Microsoft Teams – och det är där magin börjar hända.

  Scenariot brukar vara att företag använder flera olika tjänster för olika syften – vilket resulterar i en rad olika fönster, system och tjänster att hålla koll på – inom en och samma projektgrupp eller avdelning.

  Med Teams undviker ni detta. Med hjälp av smarta integrationer och ett överskådligt och enkelt gränssnitt kombinerar Microsoft Teams alla dessa verktyg – med olika syften – och samlar dom på en plats. Betydligt mycket smidigare, betydligt mindre kommunikationsmissar och betydligt mycket snabbare och effektivare samarbeten!

 • Microsoft Teams vs Slack

  Slack och Microsoft Teams är lika på många sätt. Båda plattformarna ger möjlighet för chatt och kommunikation, fildelning och integration till andra verktyg. Men är du i processen av att välja denna typ av funktion till ditt företag bör du inledningsvis ställa dig följande frågor:

  • Vilka övriga verktyg använder vi idag?
  • Vilka verktyg vill vi använda oss av imorgon?

  Varför du ska ställa dig dessa frågor är för att förstå vilket verktyg som kommer att ge dig bäst förutsättningar imorgon. Nyttjar ni Microsofts tjänster i övrigt idag? Word, Excel, Powerpoint? Exchange? Då rekommenderar vi Microsoft Teams. Kommer ni att vilja nyttja någon av Microsofts tjänster i framtiden? Säg Azure, Dynamics eller liknanade(vilket vi tror att alla kommer göra) så rekommenderar vi också Microsoft Teams.

  Helt enkelt för att det kommer att gynna er i framtiden – och ge er möjligheter att bygga på det samarbete ni startar i Teams idag – även imorgon.

Microsoft News!

Var först med det senaste! Se till att du ständigt håller dig uppdaterad med nya information, tips och funktioner som lanseras i Microsoft Teams – Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för Microsoft Teams!

Varje månad kommer Microsoft med nya tillägg som förbättrar din upplevelse av Microsoft Teams. För att undvika att hjälp leta information när dessa uppdateringar görs så hjälper vi att samla det allra viktigaste i våra Microsoft Teams Nyhetsbrev.

 

Börja prenumerera!

Fler molntjänster

Vi använder tredjepartscookies för vår hemsida i syfte att analysera och förbättra upplevelsen på hemsidan och lära oss mer om våra användare. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies på det sätt som beskrivits. Läs mer

Ok