Delve är ett verktyg som ingår i Office 365. I Delve visas den information som är aktuell för dig så som de dokument som du och dina kollegor arbetar med just nu. Genom Delve kan du enkelt hitta den information i Office 365 som du behöver samtidigt som du på ett mycket överskådligt sätt får en bild av din arbetsdag. Alla dokument presenteras som kort vilket gör att du snabbt ser vilket dokument det rör sig om utan att behöva klicka dig in på det. De dokument som du ser behöver inte vara exakt det dokument du senast arbetade med utan istället visas det som anses vara mest aktuellt för dig just nu

Så använder du Office Delve

Vanliga frågor om Delve

Hur kan Delve veta vad som är relevant för mig?

Delve tar hjälp av funktionen Office Graph. Allt som du och dina kollegor gör i Office 365, så som att redigera dokument eller skicka e-post, analyseras för att kunna ge dig så relevant information som möjligt. Om till exempel kollegor som du samarbetar med ofta öppnar ett visst dokument kan det komma att visas för dig då det bedöms vara av intresse även för dig.

Visas alla mina dokument öppet för andra i min organisation?

Nej, bara sådana dokument som är gemensamma eller som du redan delat med andra visas. Dina privata dokument som du sparar på OneDrive förblir stängda för andra, Delve ändrar aldrig någon behörighet.

Hur samarbetar jag med andra i Delve?

Du och dina kollegor kan öppna och redigera dokument samtidigt, ni behöver alltså inte meddela varandra när ni är färdiga med dokumentet. På varje kort finns delningsknappar som gör att du kan dela dokumentet med andra. Du kan välja att bjuda in andra eller att posta dokumentet på Yammer så att dina kollegor ser det där.

Jag ser inget på min Delve, varför?

Det troligaste är att du inte har sparat dem i Office 365. För att dokumenten ska bli synliga måste de ligga på din OneDrive eller på någon av de webbplatser ni har i ert Office 365.

Fungerar Delve på mobilen?

Absolut, du kan se precis samma information men i mobilanpassat format. Du kan ladda ner Delve-appen både på Androidmobiler och Iphone. Observera att för att du ska kunna öppna ett dokument från Delve och redigera det i mobilen bör du även installera den app som dokumentet bygger på, t ex Word.

Är Delve något du vill ha i ditt företag? Kontakta oss så berättar vi mer om Office 365 och möjligheterna som finns.