Vi har märkt att många företag väljer att använda endast vissa delar i Office 365. En del väljer att begränsa sitt användande för att man tänker att det är enklare om man minskar antalet verktyg som de anställda använder. En annan grupp vet inte riktigt vad de olika apparna i Office 365 är till för eller hur man använder dem. Nedan har vi tagit fram en kort guide som beskriver några av de vanligaste apparna i Office 365.

Vad är de olika apparna?

Håll muspekaren över respektive app så får du en enkel och tydlig förklaring på vad som är vad i Office 365!

Här hittar du din email. Genom att ha din email i molnet får du tillgång till alla dina mail, din kalender och dina kontakter på alla enheter. Läs mer
Här ser du din egen och dina delade kalendrar. Du har åtkomst på alla enheter, uppdatera enkelt var du än befinner dig.
Hitta snabbt alla i din organisation. Sortera efter O365 grupper ni skapat, bjud in till möten, skicka snabbmeddelanden, etc. direkt i appen.
Här finns nyhetsfeeds ditt företag har i SharePoint. Det är som "microbloggar" där ni kan konversera och publicera interna nyheter.

I OneDrive lagrar du dina dokument. Få åtkomst från alla enheter, dela med kollegor och redigera tillsammans i realtid. Läs mer
Webbplatser är arbetsytor för samarbete där ni samlar information och dokument. Ni kan ha huvudsidor och undersidor.Läs mer
Här kan du lägga till uppgifter du vill ha koll på utan att behöva ha dem i din kalender. Genom mobilappen ser du dina uppgifter även på mobilen.
Delve visar den information som är aktuell för dig så som de dokument som du och dina kollegor arbetar med just nu. Läs mer

Här kan ni publicera era företagsvideor. Lägg upp instruktions- videor för nyanställda eller få ut ett viktigt budskap till organisationen.
Använd Word Online eller ladda ner skrivbordsversionen. Flera personer kan redigera samtidig. Appen fungerar på alla enheter. Läs mer
Använd Excel Online eller ladda ner skrivbordsversionen. Flera personer kan redigera samtidig. Appen fungerar på alla enheter.Läs mer
Använd PowerPoint Online eller ladda ner skrivbordsversionen. Flera personer kan redigera samtidig. Appen fungerar på alla enheter.Läs mer

Sway är ett verktyg för att skapa proffsiga interaktiva rapporter och presentationer. Sway designar och du bestämmer innehållet!
Alla dina anteckningar på alla dina enheter. Gör utklipp på webbsidor, anteckna, ta foton, samt skicka mail till OneNote och det sparas där.
Gör mer med ditt Office 365. Genom gratis- och betalappar kan du lägga till de funktioner du behöver. Det finns mycket mer än nu tror!
Yammer är ett socialt nätverk för företag. Genom Yammer kan ni förbättra ert samarbete och minska antalet email. Läs mer

Project är ett verktyg för projekthantering. Planera och samarbeta med verktyg för projekt- ledare, projektgrupper och beslutsfattare.
Power BI är ett verktyg för beslutsstöd. Importera data och skapa visuella rapporter för att analysera stor mängd information.
Planner är ett verktyg för grupparbeten. Ni kan dela filer, tilldela uppgifter, utbyta tankar och få uppdateringar om framsteg.
Genom denna app kan administratörer utföra en rad uppgifter via alla enheter, så som att ändra lösenord och lägga till användare.

Teams är en chattbaserad arbetsyta där ni i grupp kan samarbeta kring olika ämnen. Teams fungerar på alla enheter.
Stream är en tjänst för att skapa och dela videor i företaget. Verktyget är kompatibelt med övriga appar så som Teams och Yammer.
PowerApps är ett verktyg där ni kan skapa era egna appar utan att skriva kod. Apparna går att ansluta till flertalet tjänster.
Med Forms kan du skapa undersökningar, frågeformulär, omröstningar med mera. Du kan du bjuda in andra att svara på det i valfri webbläsare.

 

Var hittar jag Office 365 apparna?

Först måste du logga in på ditt Office 365, det gör du här: https://login.microsoftonline.com

Sedan hittar du Office 365 apparna högst upp till vänster i ditt Office 365. Se bilden nedan:

var är apparna i office 365

Eftersom Office 365 är en flexibel molntjänst som anpassas efter företagens behov passar det alla typer av verksamheter oavsett bransch och storlek. Kontorskraft hjälper till med övergången till molnet samt erbjuder support till användarna efter köpet. Läs mer om vårt Office 365-erbjudande, eller fyll i vårt formulär så skickar vi dig en kostnadsfri offert.