Med bara några dagar kvar innan det nya året börjar har vi valt ut några kommande nyheter i Office 365 som vi tycker är särskilt intressanta. Ett par av dem är redan på väg ut och andra låter dröja på sig.

Distribuera din tid bättre med hjälp av Delve Analytics

Delve AnalyticsUnder 2016 förväntas Microsoft lansera en spännande nyhet för alla Office 365 kunder – Delve Analytics. Delve är redan idag en app i Office 365 där du får en samlad bild av det som är viktigt för dig just nu, exempelvis senaste dokument du jobbat med och vilka kollegor du samarbetar med. Delve Analytics kommer erbjuda dig att se vad du lägger din tid på, så att du ska kunna bli så effektiv som möjligt. Du kommer kunna se hur stor del av din arbetsdag du lägger på att redigera dokument, skypa, e-posta, osv. Observera att det handlar om ett verktyg för dig för att du ska kunna bli mer effektiv, det är inte ett verktyg för din chef att övervaka dig, eftersom det enbart är du som ser statistiken. Exakt när du får tillgång till detta verktyg vet vi inte än då det ännu är under utveckling.

Organisera ditt team med Office 365 Planner

Office 365 Planner Inom kort släpper Microsft Office 365 Planner som är ett verktyg som hjälper dig och dina kollegor att samarbeta i projekt på ett enkelt och visuellt sätt. Du och dina kollegor kan skapa nya projekt, organisera och tilldela uppgifter,  dela filer och få statusuppdateringar om framstegen. Planner kan användas för marknadsföringskampanjer, planera och diskutera nya produkter, planera ett kund case eller bara för att organisera ditt team mer effektivt.

Ökat samarbete genom nya funktioner i  Yammer

Nya funktioner i YammerYammer, det sociala nätverket för företag kommer med en rad uppdateringar som gör det enklare för dig att snabbt hitta det du vill samt gör det lättare för dig och dina kollegor att samarbeta. Inom kort kommer en interaktion mellan Yammer och Delve som innebär att du kommer kunna se dina Yammer-aktiviteter och de konversationer du varit delaktig i på din Delve-sida, vilket gör att du snabbt kan återuppta en konversation. När du går till Yammer kommer du att hamna i den senaste gruppen du besökte, istället för i ”hem-gruppen”, du hamnar direkt i sammanhang istället för att behöva leta dig fram. En annan kommande nyhet är att du kommer kunna bjuda in utomstående så som partners eller kunder att gå med i grupper. I dagsläget kan du enbart bjuda in personer som har ett registrerat Yammer-konto. När det öppnar upp till externa användare kommer det bli enklare att samarbeta även utanför företaget.

Designer och Morph tar dina presentationer till en helt ny nivå

Designer och Morph för PowerpointInom kort lanseras Designer, en funktion i PowerPoint som i huvudsak gör att du kan leverera professionella presentationer med liten eller ingen designerfarenhet alls. Med Designer är det som att ha en professionell designer vid din sida som ger dig förslag på layout och placering av bilder. Du behöver bara infoga en bild och du får flera förslag på layouts som du kan välja med bara ett klick. Ytterligare ett tillägg till PowerPoint är Morph, som låter dig skapa animerade slides. Du kan animera vanlig text eller bilder och dessutom skapa 3D-former eller lyfta fram enstaka ord.

 

Om du vill veta mer vilka nyheter som har lanserats, vilka som är på gång eller vilka som är under utveckling kan du besöka Microsofts Office 365 Road Map, eller läs mer om Office 365.