Vad är Power BI?

Power BI är ett verktyg för att analysera och visualisera information och data. Tanken är att man genom endast några få klick ska kunna skapa avancerade analyser och grafiker. Tjänsten är molnbaserad men finns också i en skrivbordsversion. Verktyget är integrerat med flertalet 3:e part- verktyg så som Google Analytics, MailChimp, Marketo och Salesforce, för att nämna några. Genom dessa kopplingar kan man lätt hämta hem data och få den presenterad på ett tydligt och visuellt sätt. Tjänsten kan läggas till som en del i Office 365 vilket gör att du har direkt åtkomst till verktyget från din Office 365 panel. 

Visualisera data med Power BI

Visa upp dina analyser på ett tilltalande och lättöverskådligt vis.

Det här får du med Power BI

Med Power BI får du ett verktyg som:

  • Ger dig tillgång till din data var du än befinner dig tack vare att det är molnbaserat och fungerar på dator, mobil och platta.
  • Ger dig svar på dina frågor. Ställ en fråga och verktyget presenterar svaret. Du kan ställa alla typer av frågor och Power BI söker upp informationen.
  • Låter dig skapa olika ”dashboards” med innehåll som du vill presentera för organisationen.
  • Kan integreras med dina övriga verktyg. Tack vare sådana kopplingar slipper du importera data manuellt.
  • Är enkelt att lära sig. Det finns många kurser i både text- och videoformat som steg för steg förklarar hur du bäst arbetar med verktyget.

Vem har nytta av Power BI?

Alla företag som vill kunna analysera sin information och data på ett enkelt sätt har nytta av Power BI. Ekonomi-, Marknads, IT-, och Säljavdelningen kommer kunna visualisera och plocka fram den information de har tillgång till och enklare kunna fatta rätt beslut. Det är också ett verktyg som gör det enklare att dela med sig av sina analyser till andra på ett sätt som gör att budskapet kommer fram. Läs mer om Power Bi och hur olika avdelningar kan dra nytta av verktyget.

Vill du veta mer om vad Power BI och andra produktivitetsverktyg kan göra för ditt företag? Kontakta oss!